De boot

De Offline

Mogen wij u voorstellen aan onze boot: de Offline. Voor nagenoeg alle internationale tochten zullen we gebruik maken van onze eigen boot. Er is plaats voor maximaal 6 gasten, waardoor er ruimte genoeg is. Iedere reis volgt het gedetailleerde draaiboek van SailingOffline, wel zo duidelijk en hierdoor wordt de kwaliteit en de veiligheid gewaarborgd. “Offline” lijkt in eerste instantie een gangbare term die door velen wordt begrepen als simpelweg het tegenovergestelde van “online”. Het is echter een oude vakterm, zelfs nog van voor het internettijdperk, en heeft dus een betekenis die niet zo voor de hand ligt als in eerste instantie wordt vermoed. Waar de naam “Offline” precies vandaan komt vertellen wij u graag aan boord.

zeilplezier
Het gaat om het plezier van zeilen

Onze boot is de allernieuwste Bavaria 45 Cruiser. Een geheel nieuw ontwerp dat een gezamelijke creatie is van Bavaria GmbH, Farr Yacht Design en BMW Group Designworks USA.

High tech als het kan

Naast moderne elektronica zoals elektronische plotters, AIS, boordcomputer, SSB radio en HD Digital radar, is er aan boord van de Offline ook veel aandacht voor analoge navigatie.     De schipper leert u graag op rustige momenten met alle apparatuur werken, mits u eerst de analoge navigatie (weer) een beetje onder de knie heeft (u hoeft uiteraard niet met een sextant te kunnen werken). Er is een DVD speler aan boord om films en zeilvideo’s te bekijken, en een boordbibliotheek met Pilots van Scandinavië tot de Kaap Verdische eilanden, lees- en studieboeken en Cd’s met informatie over zeemansknopen, zeiltechnieken, enzovoorts. Uiteraard is er ook voldoende “film- en leesvoer” dat niet over zeilen gaat. De Offline heeft een voordek dat ruim genoeg is om lekker op te zonnen.

Toch handig zo

Het zwemplatform is hydraulisch te bedienen en het is dus heel gemakkelijk om even een duik vanaf de boot te maken.

Is het iets minder weer? Een stevige buiskap beschermt tegen iets te enthousiast zout water of een fikse regenbui.. Als we in een baaitje voor anker liggen en naar een strandje of haventje willen, pakken we de bijboot met buitenboordmotor.

Omdat zeezeilers toch regelmatig een beroep moeten doen op de motor, is deze van een zwaarder type. Ankeren gebeurt met een elektrische ankerlier en de zeilen kunnen gemakkelijk worden gereefd dankzij een rolreefsysteem.

Accomodatie

Ruime huttenEr is zoals gezegd plaats voor 6 gasten, verdeeld over 3 hutten met stahoogte.

 

 

 

 

 

 

Meestal gaan we tijdens meerdaagse tochten lekker uit eten in een restaurantje bij de haven. Maar om ook onderweg lekker te kunnen eten, of voor een lekkere maaltijd in de kuip, beschikt de Offline over een goed geoutilleerde keuken.

 

Keuken-Offline

De boot is van alle gemakken voorzien en heeft 3 “natte cellen” en een aparte doucheruimte. Voor diegenen die niet graag een hut delen is het mogelijk, tegen meerprijs, een tweepersoons hut voor zichzelf te reserveren.

      Het interieur

Voor elke gast is er een reddingsvest met lifeline aan boord.

Wij heten u graag van harte welkom aan boord van deze fijne boot.

Mi casa su casa, of beter gezegd “mi barco su barco”!