De ouwe in zijn element

Ouwe Otto
Ouwe Otto in zijn element

Respect

Sommige mensen dwingen gewoon respect af. Soms door een maatschappelijke status die ze verworven hebben.

Soms gewoon door wat ze zijn en wat ze uitstralen. Hier staat een schipper aan het roer die al zoveel cursisten gehad heeft dat ze niet meer te tellen zijn. Maar die jou ook gewoon achter het roer van je eigen kan weg kijken. En waarvan je het dan ook kunt hebben.

Ik ken er maar weinig, maar Otto mag mij achter het roer van mijn eigen boot wegkijken. Kijk, als ik 78 (!) ben en durf dan nog steeds zo’n coole zonnebril op te zetten en met krakende knieĆ«n de Offline zo beheerst over de golven laat glijden…. mij hoor je niet.

Otto je bent altijd welkom.

 

PS

Vraag me bij gelegenheid maar eens naar het verhaal van de manier waarop Otto mij naar zee lokte en me de instructeursopleiding in schopte. Ik ben hem er nog altijd dankbaar voor.