Naar Oostende omdat het nog kan! Mee dus!

 

Scheveningen Oostende
Scheveningen Oostende

 

 

 

 

 

(boeken niet meer mogelijk)

Lekker navigeerwerk heen, een mooie dag in een mooie stad en een prachtig zeilrak naar huis.

Wie heeft er nog drie dagen over. Op  6 oktober al stappen we op de boot, we bekijken alle kaarten en zetten samen een aantal routes uit. Even wat slapen en ’s nachts varen we naar buiten richting de Maasgeul. Die steken we dus over in het donker. Een uniek ervaring, zo tussen die enorme zeekastelen door. We gaan leren hoe je radar en AIS beelden moet interpreteren. Kijk naar al die verlichting, pik er uit wat je denkt dat belangrijk is en kijk op de schermen om te ervaren of je het goed hebt.

Na de oversteek duiken we de echte donkere nacht in, de kust wijkt en we gaan genieten van echt nachtzeilen. Afhankelijk van de windrichting bepalen we een gunstige koers. Richting België is dat bijna nooit die rechte lijn op de kaart.

We wisselen elkaar af zodat we in elk geval allemaal nog wel wat slaap uurtjes maken. Voor de aanloop van Oostende moeten we ons plan op orde hebben. Met wat geluk kunnen we zo in het najaar nog lekker vooraan en dicht bij de stad liggen.

Oostende

Het blijft een stad waar je heerlijk kunt zwerven. eerst ’s avonds om lekker te kunnen eten, maar zeker ook overdag is er genoeg te zien. Dat doen we dan ook beslist.

En in de loop van de dag zal het weer ons vertellen wanneer we terug kunnen of moeten. Hebben we een zuidwesten wind die op de heenweg zo vaak de reis vertraagd, dan is het terug een prachtig en snel rak.

 Opstappen  6 oktober, thuis  9 oktober

We zoeken nog een paar mensen die deze reis met ons willen meemaken.  We hebben een eenmalig aanbieding als afsluiter van dit jaar.  Kosten  € 299,- pp all in deze keer.

Bellen of mailen zijn dé manieren om op te stappen op een echt mooie najaarstocht. Kijk op de contactpagina.